"Nurkić se mora pomiriti s epizodnom ulogom u timu"

Trio pokretač loše atmosfere

"Nurkić se mora pomiriti s epizodnom ulogom u timu"

Midhat Šljivak

Denver Nuggetsi ove sezone igraju dosta dobro.

Predvođeni srbijanskim centrom Nikolom Jokićem, tim iz Colorada trenutno drži osmu poziciju na Zapadu i vrlo lako bi se moglo desiti i da Nuggetse vidimo u doigravanju.

Međutim, trener ovog tima Mike Malone nema nimalo lagan posao. U svlačionici Nuggetsa vlada veliko nezadovoljstvo, a predvodnici su bh. centar Jusuf Nurkić, te Danilo Gallinari Wilson Chandler.

Ovi igrači imaju namjeru da napuste tim. Nezadovoljni su svojim ulogama u timu, ali odlazak traže praveći probleme unutar tima.

Američki novinari koji su bliski Denveru tvrde da su Nurkić i Chandler pokretači loše atmosfere u timu. Posebno se to odnosi na bh. centra koji je prije dva dana jednostavno ostao u svlačionici na poluvremenu, a da trenera Mikea Malonea nije obavijestio.

Novinar Mark Kiszla tvrdi da se Nurkić ponaša kao srednjoškolac. Ima loš odnos sa saigračima i da "kulira" ostatak ekipe, kako na terenu, tako i van njega.

"Nurkić, Gallinari i Chandler se moraju pomiriti sa epizodnim ulogama u timu. Nurkić pokušava sve da se ne bri primijetilo da je nezadovoljan, ali to je očito po njegovom ponašanju", tvrdi Kiszla.

Neko od ovih košarkaša će sigurno napustiti tim. Vrlo je moguće da će to biti sva trojica i rukovodstvo Denvera je vrlo ozbiljno u namjeri da izgradi tim oko Nikole Jokića.

Rok za razmjenu igrača u NBA ligi je 23. februar i Nuggetse ćemo vjerovatno u nastavku sezone gledati s nekoliko zanimljivih imena u svojim redovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi