Damir Mulaomerović, trener OKK Sloboda

"Pobjedu posvećujemo Zdenku Jurkoviću"

Sloboda je u srijedu uvečer na svom parketu upisala četvrtu pobjedu u Ligi 12.

Pobjeda protiv Varde nije dolazila u pitanje, ali su gosti uvijek bi blizu potpunog priključenja u susret.

„Psihološki je bilo teško igrati ovu utakmicu zbog smrti mog prijatelja Zdenka Jurkovića, oca našeg prvotimca Matea, čovjeka koji je bio naš istinski navijač. Zbog toga i ovu večerašnju pobjedu posjećujemo njemu“, kaže Damir Mulaomerović, trener Slobode.

Već u na početku utakmice Mulaomerović je morao sazvati time-out i igračima objasniti šta od njih očekuje.

„Uvijek, pogotovo pred domaćom publikom želi agresivan i krajnje angažovan ulazak u utakmicu. Pojedini igrači to ne primjene odmah tako da sam morao intervenisati. Na kraju mogu im čestitati na pobjedi i zalaganju. Bilo je teško, Varda je veoma dobra ekipa. Slijedi nam gostovanje u Kaknju, ali zadesio nas je i novi peh s povredom Rusmira Grošića“, kaže Damir Mulaomerović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.