"Spanoulisa moramo "ubiti" na parketu"

Košarkaš Fenera zna kako zaustaviti Grka

"Spanoulisa moramo "ubiti" na parketu"

D. Vejo

Košarkaši Fenerbahčea i Olympiacosa boriće se za titulu najbolje ekipe u Evropi, nakon što su sinoć u polufinalu Eurolige bili uspješniji od Reala (84:75) odnosno od CSKA (82:78).

Jedan od najiskusnijih članova ekspedicije koju sa klupe predvodi iskusni stručnjak Željko Obradović ističe da je veoma zadovoljan ostvarenim uspjehom, te dodaje da zna kako zaustaviti najopasnijeg igrača crveno-bijelih u finalu.

"Presrećni smo zbog činjenice da smo obezbjedili finale Eurolige. To je nešto o čemu svaki igrač mašta. Okrećemo se sada spremanju taktike za Olympiacos. Znamo šta nas čeka i odakle nam prijeti najveća opasnost, a to je od Spanoulisa koji uprkos godinama koje ima, igra sjajno. Moramo ga "ubit". Ne mislim bukvalno već na terenu na način da neutralizujemo njegove asistencije i koševe", poručio je krilni centar Fenera, Ekpe Udoh.

Sa mišljenjem Amerikanca složio se i popularni Žoc.

"Biće veoma teško. Olympiacos ima kvalitet tim u kojem pojedinci mogu donijeti prevagu. Mislim najviše na Spanoulisa koji igra dosta dobro. Njega moramo zaustaviti", dodaje Željko Obradović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi