"Vruća ruka" Gorana Dragića, Jazz bolji od Heata

NBA liga

"Vruća ruka" Gorana Dragića, Jazz bolji od Heata

San Antonio Spursi su protekle noći upisali svoju 37. ovosezonsku pobjedu nakon što su trijumfovali na gostovanju kod Charlotte Bobcatsa rezultatom 104:100.

Najveće zasluge za pobjedu pripadaju Pattyju Millsu koji je sinoć postigao 32 poena, uz uvijek solidnog veterana Tima Duncana koji je ubacio 16, dok je Tony Parker brojao do osam. U redovima Mamuza nije bilo povrijeđenih Manua Ginobilija i Kawhija Leonarda. Što se tiče domaćeg sastava najraspoloženiji za igru igru bio je Al Jefferson koji je ubacio 26 poena. 

Najneizvjesniju utakmicu odigrali du Hawksi i Grizzliesi, a na kraju je trijumfovao gostujući sastav pobjedom 79:76. 

Veliko iznenađenje priredila je pretposljednja ekipa Zapadne Konferencije. Utah Jazz je na svom parketu nanijela 14. poraz aktuelnom šampionu NBA lige Miami Heatu. LeBron nije bio naročito raspoložen za igru a ubacio je svega 13, poena baš kao i Bosh, dok je najefikasniji bio Dwayne Wade sa 19 poena. Domaći sastav do pobjede je predvodio najefikasniji igrač utakmice 

Marvin Williams ubacivši 23 poena.

Bez Kevina Love i Nikole Pekovića Minnesota Timberwolvesi nisu imali odgovor za igru Portland Trail Blazersa koji su slavili rezultatom 117:100. Aldridge je ubacio 26 poena, baš kao i Brewer na drugoj.

“Vruću ruku” protekle noći imao je slovenski košarkaš Goran Dragić. Igrač Sunsa je postigao 34 poena iz svega 13 šuteva, a niti sjajan tim kakav su Golden State Warriorsi nisu mogli pronaći pravi odgovor na ovakvu igru sjajnog Slovenca koji je sjajnog poenterskom učinku pridodao deset uspješnih asistencija, pa su na kraju morali položiti oružje pred Sunsima. U redovima gostujućeg tima Curry je ubacio 28 poena, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu njegovog tima.

Rezultati:
Charlotte Bobcats - San Antonio Spurs 100:104
Atlanta Hawks - Memphis Grizzlies 76:79
Detroit Pistons - Denver Nuggets 126:109
Minnesota Timberwolves - Portland Trail Blazers 110:117
Milwaukee Bucks - Houston Rockets 95:101
Phoenix Suns - Golden State Warriors 122:109
Utah Jazz - Miami Heat 94:89

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.