"Želim da liga počne već danas"
Foto: EPA

Veliki trejd Bostona i Clevelanda

"Želim da liga počne već danas"

M. Šljivak

Cleveland Cavaliersi i Boston Celticsi sinoć su napravili najveći trejd u posljednjih nekoliko godina.

Kyrie Irving, dugogodišnja zvijezda Cavsa odlučio je izaći iz sjene LeBrona Jamesa i okušati se negdje drugo, a sinoć je tim iz američke savezne države Ohio napravio veliki trejd i to s najvećim rivalom iz Istočne konferencije, Boston Celticsima.

Irving je postao član Celticsa, dok će put Clevelanda Isaiah Thomas , Jae Crowder i Ante Žižić, te pik prve runde narednog drafta.

Nakon što je objavljeno da će do trejda doći, društvene mreže su potpuno eksplodirale. Kompletna liga priča samo o ovom dogovoru dva tima koji će i u novoj sezoni biti glavni kandidati za najbolju na Istoku, ali i u kompletnoj ligi.

"Želim da liga počne već danas", komentar je jednog navijača Bostona, koji je ubrzo dobio odgovor iz Clevelanda.

"Kyrie u Celticsima? Načekaće se da ponovo igra veliko finale", samo su neki od komentara na Twitteru.

Irving će sasvim sigurno u Bostonu imati prostora da pokaže šta zna. Oko sebe ima zaista fantastičnu ekipu, punu mladih igrača kojima će on uz Gordona Haywarda i Ala Horforda biti vođa.

Kyrie će se u Cleveland vratiti već prvog dana nove sezone. Cavsi i Celticsi otvaraju novu sezonu 17. oktobra međusobnom utakmicom i svakako će to biti najiščekivanija utakmica prvog dana sezone.

Dolaskom Irvinga, Celticsi su mnogo dobili u igri na obje strane parketa. Thomas nije bio igrač koji je mogao braniti visočije playmakere, pa je Boston tokom proteklih sezona imao dosta problema u odbrani. Dolaskom Kyriea napadački učinak dobija dodatni kvalitet, ali će i odbrana na poziciji razigravača sigurno biti jača.

S druge strane, Celticsi su ostali bez Crowdera, koji je fantastičan u odbrani i koji će za Cleveland sigurno biti pravo pojačanje. Pitanje je samo koliko će Thomas dobiti prostora pored LeBrona Jamesa, ali njegov napadački učinak od 20-ak poena po meču ne bi trebao izostati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi