Radenović na pragu Cajasola

ACB liga

Radenović na pragu Cajasola

Centar reprezentacije Srbije Ivan Radenović nalazi se na korak od potpisivanja ugovora sa španskim prvoligašem Cajasolom iz Seville. Igrač koji je prošlu sezonu odigrao odlično u dresu grčkog Panneliniosa zapeo je za oko treneru Joanu Plazzi, i vrlo je moguće da će transfer biti gotov u narednih nekoliko dana.

Radenović je izuzetno dobar igrač, koji je prošao košarkašku školu na Arizona Univerzitetu, a nakon završenih studija odlučio se na povratak u Evropu, a prvu evropsku sezonu je odigrao upravo u ACB ligi u dresu Girone. 

Nakon što je Girona prošle godine bankrotirala, Radenović je karijeru nastavio u Panelimiosu, gdje je odličnim igrama skrenuo pažnju mnogih klubova na sebe. 

Dugo se špekuliralo o njegovom prelasku u redove Efes Pilsena, ali kako su Turci prije nekoliko dana potpisali Terrencea Morrisa iz CSKA otpala je mogućnost dolaska srpskog igrača, ali će vjerovatno na kraju završiti u najjačoj evropskoj ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.