Radenović u Cajasolu
Radenović u dresu Arizone

ACB liga

Radenović u Cajasolu

Cajasol je osnažio momčad dovođenjem srbijanskog igrača Ivana Radenovića iz moskovskog CSKA. Radenović će u seviljskom klubu ostati do kraja ove sezone.

25-godišnji, 208 centimetara visoki krilni centar iza sebe ima veliko iskustvo igranja u najjačim ligama poput španske, ruske, grčke ili NCAA.

Radoenović je karijeru započeo u beogradskom Partizanu odakle je otišao u SAD gdje je proveo četiri godine na Arizona Univerzitetu pod vodstvom sjajnog trenera Lutea Olsona. Na Arizoni je imao prosjek 15,1 poen i 7,6 skokova po utakmici.

Nakon Arizone je stigao u ACB ligu gdje je jednu sezonu igrao za Gironu, ali nakon bankrota slavnog kluba preselio je u grčki Panellinios kojem je pomogao da ostvari dobre rezultate u Eurocupu. Iz Grčke je otišao u CSKA gdje je igrao kao zamjena za povrijeđenog Smodiša, ali se nije najbolje snašao.

Nakon okončanja ugovora sa moskovskim klubom stiže u jedno od najprijatnijih iznenađenja ACB lige, seviljski Cajasol San Fernando. Cajasol s klupe vodi sjajni stručnjak Joan Plaza koji od Radenovića očekuje da donese potrebnu širinu klubu. Radenović je još ljetos bio u planovima čelnika Cajasola, ali se tada odlučio za CSKA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.