Radnički konačno pobijedio

Radnički konačno pobijedio

Midhat Šljivak

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca savladali su kao gosti u 4. kolu ABA lige ekipu MZT Skoplje rezultatom 83:75, te su na taj način došli do prve pobjede u novoj sezoni.

Prva četvrtina je donijela dosta tvrdu košarku, a MZT je tokom većeg dijela imao minimalnu prednost. Ipak, prvi period je okončan rezultatom 15:15, da bi drugu dionicu Radnički odigrao veoma dobro, te su na poluvrijeme otišli sa vodstvom od 12 poena razlike 44:32.

Imao je Radnički sredinom treće dionice i 18 razlike 58:40, ali je MZT uspio doći na samo pet poena zaostatka 59:54. Ipak, u posljednjih deset minuta Radnički je ušao sa 10 razlike 68:58.

Stečenu prednost nakon tri odigrane dionice izabranici Miroslava Nikolića su uspjeli sačuvati u posljednjoj četvrtini, te su konačno na krAju upisali prvu pobjedu u novoj sezoni ABA lige.

Ćapin i Borisov su u pobjedničkom sastavu ubacili po 16 poena, dok je kod MMZT-a Stojanovski ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.