Radnički nakon produžetaka bolji od Heliosa

Radnički nakon produžetaka bolji od Heliosa

Midhat Šljivak

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca savladali su danas u Domžalama ekipu Heliosa nakon produžetaka rezultatom 98:90.

Bila je ovo zaista sjajna šuterska utakmica, au prvih deset minuta činilo se kako će Helios imati razloga za slavlje. Odigrali su domaći sjajno ovaj period kojeg su dobili 32:24.

Ipak, Radnički se već do poluvremena uspio vratiti, te se na odmor odlazi neriješenim rezultatom 47:47. U nastavku ponovo izjednačena igra. Igralo se i dalje veoma efikasno, a rezultat nakon 40 minuta igre je glasio 84.84, pa se pobjednik morao tražiti nakon dodatnih pet minuta.

U produžecima mnogo bolja igra Radničkog koji dodatnih pet minuta dobijaju rezultatom 14:6, te sasvim zasluženo stižu do četvrte pobjede u sezoni.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Steven Marković sa 27 poena, a veoma dobru podršku imao je u Amerikancima  Mike Scott je ubacio 19, a David Simon 18 koševa, Kod domaćih Darnley Gay je ubacio 27 poena, Klemen Prilepić 26, a  Drago Pašalić 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.