Radnički u finišu do pobjede
Vuksanović ubacio 25 poena

U kragujevcu neizvjesna završnica

Radnički u finišu do pobjede

M. Maksimović

U prvoj utakmici 13.kola NLB lige košarkaši Radničkog su u Kragujevcu pobjedili Helios iz Domžala 69:66. Sam rezultat pokazuje koliko je utakmica bila izjednačena, odnosno otvorena do kraja.

Gosti iz Domžala su serijom 7:0 opasno zaprijetili u finišu treće dionice, kada su poveli 55:48. Muta Nikolić je uzeo time-out, pa je Radnički nakon predaha odgovorio sa 12:0 za +5, 60:55. U samoj završnici odličivala je jedna lopta. Radnički je imao 66:62. Helios je stigao na 67:66, ali je kada je to bilo najpotrebnije  Aleksey Kotishevskiy je pogodio dva bacanja za pobjedu Radničkog. U sastavu Radničkog, Vladimir Vuksanović je bio najefikasniji sa 25 poena, dok je na drugoj strani Domen Lorbek ubacio 19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.