Radnički ubjedljiv protiv Szolnokija

Radnički ubjedljiv protiv Szolnokija

Midhat Šljivak

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca upisali su drugu ovosezonsku pobjedu u ABA ligi. Na svom parketu su ubjedljivo savladali Szolnoki rezultatom 97:72.

Radnički je dominirao tokom kompletnog sureta, a već su nakon prvih deset minuta imali 12 poena prednosti 27:15, da bi na poluvremenu imali plus od 15 poena 49:34.

I u nastavku se prednost iz minute u minutu povećavala. Nakon 30 minuta Radnički je imao 17 razlike 67:50, da bi se prednost domaćih dodatno povećala u posljednjoj četvrtini koju su dobili 30:22, te su na kraju sasvim zasluženo slavili pobjedu.

Terricko White je u pobjedničkom timu ubacio 18 poena, dokje kod Mađara Mikosz Sabo ubacio 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.