Radnički ubjedljiv u Kragujevcu protiv Širokog

Novi poraz našeg predstavnika u ABA ligi

Radnički ubjedljiv u Kragujevcu protiv Širokog

Naš predstavnik Široki Brijeg, nakon poraza od Budućnosti, večeras je odigrao svoj susret devetog kola protiv Radničkog u Kragujevcu. Širokobriježani su upisali novi poraz. Konačni rezultat bio je 73:59. 

Ekipa Miroslava Nikolića je ušla u formu, pa je za našeg prvaka ovaj duel bio itekako zahtjevan. Prvih pet minuta proteklo je u igri koš za koš, a Kragujevčani su imali jedan poen prednosti. Prvu četvrtinu riješili su u svoju korist rezultatom 15:12. U nastavku prvog poluvremena Radnički je zaigrao bolje i napravio dvocifrenu razliku. Na odmor je domaćin otišao sa prednošću, 38:27. 

 

Radnički je drugo poluvrijeme otvorio sa željom da dokrajči našeg predstavnika. Već nakon pet minuta igre u trećoj četvrtini bilo je plus 15 za domaćina. Široki je uspio smanjiti i u posljednju četvrtinu ući sa 11 poena zaostatka. Za samo dvije minute igre, Radnički je došao do vodstva, 62:46. Kragujevčani su mirno priveli susret kraju i pobijedili, 73:59. Najefikasniji u Širokom bio je Šutalo sa 23 postignuta poena, dok je Planinić dodao 12. U redovima pobjedničke ekipe, opet je najbolji bio Terrico White sa 17 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.