Radnik u uzbudljivoj završnici bolji od Čapljine

Liga 6

Radnik u uzbudljivoj završnici bolji od Čapljine

M. Šljivak

Košarkaši Radnika iz Bijeljenje savladali su večeras kao gosti ekipu Čapljine 68:66 u susretu sedmog kola Lige 6 košarkakog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Gosti iz Bijeljine su odigrali odlično prvu dionicu ovog susreta. Uspjeli su da u ovom dijelu igre naprave dosta dobrih 10 poena prednosti 24:14, da bi u dugoj četvrtini uspjeli sačuvati solidnu prednost iako je Čapljina u nekoliko navrata dosta dobro zaprijetila. Nakon 20 minuta igre Radnik je imao sedam poena prednosti 43:36.

U trećoj dionici Čapljina igra mnogo bolje. Probudili su se u finišu ove dionice, te su uspjeli okrenutu rezultat us voju korist, a nakon tri četvrtine oni su imali poen prednosti 58:57. Posljednju četvrtinu okrakterisao je mali broj poena. Većina ih je postignuta sa slobodnih bacanja u posljednjoj minuti, a interesantnoj završnici su se bolje snašli gostujući košarkaši koji seu stigli do pobjede u ovom ssuretu.

Goste je do pobjede predvodio Filip Goranović sa 18 poena i 18 skokova, a Lontoš i Jošilo su dodali po 15. Kod domaćeg tima Nemanja Kovačević je ubacio 32 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.