Radonjić: Ponosan sam na svoje igrače

Strateg Zvezde nakon poraza od Darussafake

Radonjić: Ponosan sam na svoje igrače

D. Vejo

Ni 16 pobjeda u Euroligi nije bilo dovoljno da se košarkaši Crvene zvezde plasiraju u Top osam.

Beograđanima je trebao trijumf večeras u Istanbulu protiv Darussafake, ali nisu uspjeli. Crveno-bijeli su poklekli u utakmici koja je direktno odlučivala o putniku u četvrtfinale ovog elitnog takmičenja.

Nakon meča, strateg beogradskog sastava za svoje igrače imao je samo riječi hvale, dok je večerašnjem protivniku poželio sve najbolje u nastavku sezone.

"Čestitke Darussafaki na pobjedi i mnogo sreće u nastavku. Dva puta su nas dobili ove sezone u Euroligi te su time pokazali kakav kvalitet posjeduju. Mi smo uspjeli da ostvarimo 16 pobjeda što je veliki uspjeh za nas, ali eto ni to nije bilo dovoljno da prođemo u narednu fazu takmičenja. Moji igrači su dali sve od sebe na svakom meču i ja samo mogu da budem ponosan na njih. Sada se okrećemo finalnoj seriji ABA lige sa ekipom Cedevite", poručio je trener Crvene zvezde, Dejan Radonjić.

Finalna serija između Zvezde i Cedevite igra se od ponedjeljka, na tri pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi