Radonjić: Primili smo dosta lakih poena

Trener Zvezde nakon poraza od Olympiacosa

Radonjić: Primili smo dosta lakih poena

D. Vejo

Crveno-bijela četa koju sa klupe predvodi iskusni stručnjak Dejan Radonjić nije uspjela da se domogne 16. pobjede u Euroligi, nakon što je večeras na svom parketu u sklopu 27. kola poražena poslije produžetka od grčkog Olympiacosa rezultatom 64:66.

Strateg domaće ekipe nakon meča istakao je da u prvom poluvremenu odbrana nije bila na nivou, te da je u nastavku to izgledalo dosta bolje mada se moglo u pojedinim trenucima i pametnije odigrati.

"Gosti su u Beograd došli jako motivisani. Svim raspoloživim kvalitetima željeli su da stignu do pobjede, što su na kraju i ostvarili. Čvrstom igrom na startu meča, doveli su nas do nekoliko grešaka u određenim segmentima igre. Tako su gradili svoj rezultat. Dosta lakih poena smo dobili u prvom poluvremenu. Ipak, uspjeli smo da se saberemo i u nastavku uspostavimo našu igru, tako što smo uzvratili u napadu. Ali i pored svega, kvalitet gostiju nije dopustio iznenađenje pa su se tako oni vratili u igru. U produžetku, trebali smo odigrati pametnije", zaključio je nakon meča trener Zvezde, Dejan Radonjić.

Nakon ovog poraza, Beograđani su pali na osmu poziciju jer je Efes jučer zabilježio trijumf na gostovanju kod Žalgirisa (68:76).

Računica za prolaz u narednu rundu takmičenja je sljedeća, ukoliko crveno-bijeli savladaju Barcelonu na gostovanju u petak, a Darussafaka izgubi od Galatasaraya na svom parketu, onda beogradski sastav prolazi u Top osam.

Teška, ali ne i nemoguća misija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi