Radonjić: Zvezda je uvijek gladna trofeja

Trener Crvene zvezde poručio

Radonjić: Zvezda je uvijek gladna trofeja

D. Vejo

Košarkaši Crvene zvezde ove sezone gotovo da i nisu imali predaha jer ih je sačekao paklen takmičarski ritam.

Nakon ABA lige, a potom i najelitnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi, na red je stigao i domaći šampionat. Crveno-bijeli su proglašeni za prvog favorita turnira, a taj epitet postepeno i opravdavaju.

Beogradski sastav uspio je da uđe u veliko finale, a tamo ih čeka FMP koji je u polufinalnoj seriji bio bolji od Partizana (2:0).

Strateg Zvezde Dejan Radonjić je istakao da njegov uvijek cilja na vrh.

"To je to, ostalo je finale prvenstva Srbije. Igramo protiv FMP-a, ekipe koju veoma dobro poznajemo kao i oni nas. Ali, moramo biti obazrivi. Oni su u polufinalu izbacili Partizan, što nije mala stvar. Mi smo gladni trofeja, imamo sigurno najkvalitetniji tim u državi ali to moramo dokazati na parketu", poručio je Radonjič.

Finalna serija play-offa prvenstva Srbije počinje sutra od 18 sati, kada Crvena zvezda dočekuje FMP.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti