Raduloviću otkaz, Anzulović novi trener

Raduloviću otkaz, Anzulović novi trener

Zdravko Radulović više nije trener Cibone. Njegovo mjesto na klupi Vukova preuzet će Dražen Anzulović koji je već ranije s dosta uspjeha vodio momčad iz Zagreba.

Zdravko Radulović nije opravdao očekivanja čelnika kluba, ali prije svega navijača. Radulović će ostati upamćen kao jedini trener Cibone u historiji koji nije zabilježio niti jednu euroligašku pobjedu, ali ni u NLB ligi ne stoji najbolje.

Nakon 13 odigranih kola Cibona se nalazi na 14. mjestu sa pet pobjeda i osam poraza. Radulović je u 23 zvanične utakmice upisao čak 18 poraza, što je zaista mizerno od ekipe takvog renomea kakav ima Cibona.

Već dugo se govorilo o odlasku Radulovića, a kap koja je prelila čašu strpljenja bio je zadnji poraz u Draženovom domu od Partizana sa čak 30 poena razlike (58:88). Radulović je radio u teškim uslovima gdje igrači nisu imali plata, ali niko ne može imati opravdanje za ovako loše rezultate.

Njegov nasljednik je Dražen Anzulović, koji je potpisao ugovor na dvije i pol godine. Zula je bio trener do jula 2007. godine kada se odlučio na odlazak u inostranstvo gdje je radio kao trener Ural Greata, Lietuvos Rytasa...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.