Rakočeviću nagrada Alphonso Ford
Najbolji strijelac Eurolige: Igor Rakočević

Priznanje Eurolige

Rakočeviću nagrada Alphonso Ford

Ove godine Alphonso Ford trofej koji Euroliga dodjeljuje najboljem strijelcu ide u ruke Igora Rakočevića, sjajnoj srpskog reprezentativca i košarkaša TAU Ceramice.

Rakočević je ovaj trojef osvojio 2007. godine, a ove je sa prosjekom od 17.95 poena u 20 mečeva zaslužio laskavu nagradu.

Osim što je bio najbolji u prvom dijelu sezone, srbijanski reprezentativac je u Top-16 fazi imao najbolji prosjek (15.8), te kasnije u četvrtfinalu (16.4). Iza sebe je ostavio Terrella McIntyrea iz Montepaschi Siene (17.26), Davida Logana iz Prokoma (16.87), Juana Carlosa Navarroa, člana Barcelone (14.84) i Rimantasa Kaukenasa iz Montepaschi Siene (14.78).

Tako je Rakočević naslijedio Marca Salyersa koji je ovaj trofej osvojio sezonu ranije, te Drew Nicholasa i Charlesa Smitha koji su takođe podizali ovaj pehar od kako je ustanovljen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.