Raković se vraća u Sienu

Raković se vraća u Sienu

Midhat Šljivak

Nakon niza povreda koje su zadesile italijanskog prvaka Montepaschi iz Siene ovaj tim će u svoj roster vratiti srpskog centra Milovana Rakovića koji se nalazi na posudbi u litvanskom Žalgirisu.

Raković (208cm 26 god.) prošle je sezone imao veoma dobre partije u dresu Montepaschija gdje je u italijasnkoj ligi ubacivao prosječno 7,5 po utakmici, dok je u Euroligi taj statistički podatak bio još i bolji 8 poena po utakmici.

Siena je ekipu već pojačala bivšim igračem Efesa Marvisom Thortonom. I on je kao i Raković već nastupao za Sienu u periodu između 2003. i 2005. godine, a nakon prve sezone u dresu italijanskog prvaka dobio je nagradu za odbranbenog igrača godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.