Ramljak pristupio Zrinjskom
Ramljaku će Zrinjski biti treći klub u Hercegovini

Pojačanje za mostarski klub

Ramljak pristupio Zrinjskom

KK Zrinjski HT Mostar dobio je vrijedno pojačanje. Riječ je o Tomislavu Ramljaku (203 cm visine, 1985. godište) koji je treći igrač koji je u prelaznom roku pristupio “plemićima”, nakon Luke Klarića i Marko Lovrića.

Mostarski klub je produžio ugovor sa Mladenom Gligorom koji će u Zrinjskom ostati i narednu
sezonu.

Tomislav Ramljak je karijeru počeo u juniorima Posušja, a profesionalni ugovor sa Širokim potpisao je 2002. godine. U pet sezona koliko je proveo na “Pecari” osvojio je dva prvenstva i Kupa BiH, da bi se 2007. godine vratio u matično Posušje.

Prošle sezone je igrao za Alkar iz Sinja u kojem je u 27 mečeva imao prosjek od 10.7 poena i 7.8 skokova.

Mladen Gligora je produkt zadarske škole košarke, a u karijeri je igrao za Posušje, Zagorje, Široki i Cedevitu. Jedno vrijeme bio je i u Njemačkoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.