Raptorsi bolji od Lakersa, Detroit razbio Celticse

Odigrana četiri NBA susreta

Raptorsi bolji od Lakersa, Detroit razbio Celticse

A. Haznadarević

U NBA ligi protekle noći su odigrana četiri susreta, u kojima su Toronto Raptorsi, Dallas Mavericksi, Detroit Pistonsti i Denver Nuggersi ostvarili pobjede.

Raptorsi su na gostovanju kod LA Lakersa slavili rezultatom 108:103, a najzaslužniji za trijumf u redovima gostiju bili su Jose Calderon s 22 poena i 9 asistencija, te Landry Fields i Ed Davis sa po 18 poena.

 

Ipak, najefikasniji igrač susreta bio je Kobe Bryant, čijoj momčadi ni njegov sjajni učinak od 26 poena i 5 asistencija nije pomogao da izbjegnu poraz. Također, drugi najbolji pojedinac dolazi iz redova Lakersa, budući da je i Pau Gasol imao odličan nastup ubacivši 25 poena. 

 

Dallas Mavericksi su sa 111:105 nadigrali Orlando Magicse, a u pobjedničkom timu Shawn Marion je bio najistaknutiji pojedinac sa 20 poena i 10 skokova. S druge strane u Magicsima najbolji je bio Glen Davis, koji je ujedno i bio najefikasniji igrač s 24 ubačena poena 6 skokova i isto toliko asistencija.

 

Detroit Pistonsi su odigrali odličan meč na gostovanju kod Boston Celticsa, te pobijedili sa 103:88. U pobjedničkom taboru Greg Monroe, Brandon Knight i Will Bynum su imali učinak od 15 poena, dok su s druge strane u redovima Bostona najefikasniji bili Kevin Garnett i Courtney Lee sa po 16 postignutih poena.

 

U posljednjem, četvrtom susretu Denver Nuggetsi su odijeli pobjedu s gostovanja ekipi Oklahoma Thundersa nakon produžetaka rezultatom 121:118.

 

Corey Brewer je sa svojih 26 poena nosio goste do pobjede, dok su ukupno daleko najistaknutiji igrači meča bili Kevin Durant i Russell Westbrook sa postignutih 37, odnosno 36 poena.

 

NBA rezultati:

Toronto - LA Lakers 108:103 

Orlando - Dallas 105:111 

Detroit - Boston 103:88 

Denver - Oklahoma City 121:118 (produžetak)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti