Raptorsi slavili protiv Spursa, Netsi nakon sjajnog preokreta do pobjede

NBA liga

Raptorsi slavili protiv Spursa, Netsi nakon sjajnog preokreta do pobjede

E. Ganibegović

Toronto Raptorsi su nakon veoma tijesne borbe protiv San Antonio Spursa na domaćem parketu došli do pobjede rezultatom 86:83.

Prvi dio susreta prošao je u znaku domaće momčadi, koja je imala sedam poena prednosti. Međutim, Spursi u trećoj dionici smanjuju zaostatak na tri poena, pa je posljednja dionica donijela dosta neizvjesnoti. Ali, Raptorsi su na kraju bili nešto smireniji i bolji, te su tako došli do pobjede.

Kyle Lowry i DeMar DeRozen su bili nosio igre Toronta. Prvi je postigao 24 poena, a drugi 21. Na drugoj strani je LaMarcus Aldridge brojao do 17.

Miami Heat je nakon veoma dobrog prvog poluvremena protiv Brooklyn Netsa prokockao svoju prednost i na kraju upisao poraz sa 101:95.

Bez obzira na sjajne prve dvije četvrtine, gdje je Heat imao +10, Netsi su uspjeli da najprije tokom treće dionice smanje zaostatak na dva poena razlike, a da zatim u posljednjoj dionici naprave potpuni preokret i dođu do pobjede.

Kod Netsa je najefikasniji bio DeMarre Carrol sa 26 poena, dok je za Heat Hassan Whiteside zabio 22 poena i tome je dodao 13 skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi