Raptorsi zaustavili Rocketse, Spursima teksakši derbi

Igrana tri meča u NBA ligi

Raptorsi zaustavili Rocketse, Spursima teksakši derbi

Košarkaši Toronto Raptorsa nastavili su sa promjenjivim partijama ove sezone, a noćas su porazili Houston Rocketse u gostima sa 129:113 te su na taj način prekinuli Houstonov niz od šest vezanih pobjeda. 

Bio je ovo veoma efikasan meč, a posebno u prvom dijelu.Prva četvrtina donijela je za nijansu bolju igru domaćih i vodstvo od 33:31 prije odmora. Ipak, gosti su odigrali sjajnu drugu dionicu u kojoj su zabilježili nestvarnih 45 poena i uspjeli su da se odlijepe na 76:64 prije odlaska na odmor.

Da će Raptorsi stići do pobjede bilo je jasno sredinom treće četvrtine kada je njihova prednost narasla na plus 20, a konačan rezultat nakon te dionice glasio je 103:94. Tokom posljednje četvrtine domaći su uspjeli da spuste zaostatak na minus pet, ali to nije bilo sve što su napravili, pa su se na kraju morali pomiriti sa porazom. 

Raptorse je do pobjede vodio sjajni DeMar DeRozan sa 27 poena, dok su Kyle Lowry i CJ Miles dodali po 19. Kod Houston Rocketsa James Harden je imao 38 poena. 

U drugom večerašnjem meču San Antonio Spursi su pobijedili Dallas Maverickse sa 97:91. Do pobjede ih je vodio LaMarcus Aldridge sa 32 poena, a Patty Milles je dodao 19. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi