Raspad u trećoj dionici za novi poraz juniora BiH

Ukrajina slavila

Raspad u trećoj dionici za novi poraz juniora BiH

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH poražena je danas u Liepaji od selekcije Ukrajine rezultatom 67:80 u utakmici 2. kola grupe C Evropskog prenstva.

Nakon teškog poraza od Španije u prvom kolu 94:64, danas je Ukrajina ipak bila rival sa kojim smo mogli igrati, ali na kraju do pobjede izabranici Borisa Džidića nisu mogli.

Izjednačena košarka i rezultatska klackalica viđena je tokom kompletnog prvog poluvremena.

Nijedna selekcija naročito napadački nije bila raspoložena, pa su procenti šuta bili izuzetno loši i nije nikakvo čudo što je rezultat na poluvremenu bio neriješen, 33:33.

Drugo poluvrijeme bh. tim otvara serijom od 5:0 i odlazi na 38:33. Međutim, uslijedio je odgovor protivničke reprezentacije i serijom od čak 13:0 odlaze na najveću prednost do tog trenutka, 38:46.

Potom je došlo do potpunog pada u igri naše selekcije. Ukrajinci su iz napada u napad povećavali prednost, a u posljednju dionicu su ušli sa minus 14, 46:60.

Povratka nije bilo. Ukrajina je bez većih problema završila posao u ovom meču, došla je do pobjede i bh. selekcija je pokazala i danas da će teško zadržati status u A diviziji.

Andriy Grytsak sa 17 poena vodio je Ukrajinu do trijumfa, Illia Zaietse je dodao 16, a Denys Klevzunyk 15 koševa. Kod naše selekcije Vojin Ilić je ubacio 17, a Josip Ramljak 15 poena.

EP Grupa C, 2. kolo:

BiH - Ukrajina 67:80 (19:15, 14:18, 13:27, 21:20)

BIH: Kamerić, Ramljak 15, Hrstić 5, Begić, Ilić 17, Omerović, Subašić 11, Bošnjak 9, Matković 8, Dedajić, Mehić 2.

UKRAJINA: Zaiets 16, Kim, Sorochan, Grytsak 17, Shorstkyi 12, Orzul 3, Novitskyi 4, Markovetskyy 13, Stakhanov, Cherneha, Shvets, Klevzunyk 15

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Bićemo sampinjoni "B" division!
3 6
Woyzeck
Kodro, nema vise promjena! Zadnja promjena je bila kada su hrvati i srbi presli na islam, posle toga se nista ne vazi. Nemoj ljude vrijedjati. Stanje koje je tada uspostavljeno je od kada je svijeta i vijeka tu... :))))))
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi