Raspada se sjajna generacija Slobode
Elmedin Kikanović predstavlja spas za igrače Slobode

Svi očekuju pomoć Kikanovića

Raspada se sjajna generacija Slobode

U prošloj sezoni košarkaši Slobode bili su pravo osvježenje na bh. košarkaškoj sceni. Mladi igrači predvođeni sjajnim trenerom Senadom Muminovićem igrali su zapaženu ulogu u domaćoj ligi.

Publika se počela vraćati u Mejdan, mnogi su pomislili kako ova ekipa uz nekoliko pojačanja naredne sezone može napraviti korak više ka vrhu tabele, ali, izgleda, da od toga nema ništa.

Naime, prema saznanjima do kojih je došao naš portal KK Sloboda se nalazi u velikim problemima kada je u pitanju odlazak mladih igrača koji su tek stasali. Prema saznanjima do kojih smo došli klub igračima duguje dosta novca, pa se igrači odlučuju na odlazak iz kluba.

Uprava Slobode je nedavno tvrdila da je finansijska situacija u klubu zadovoljavajuća, da se igračima ništa ne duguje, ali iz razgovora s igračima Slobode smo doznali da je stvarnost potpuno drugačija od onoga što tvrde čelnici tuzlanskog kluba.

Oči svih tuzlanskih košarkaša uprte su ka Beogradu, odnosno Crvenoj zvezdi. Kako nam kaže jedan od igrača Slobode, koji je želio ostati anoniman, kada god neko od igrača upita za platu, uprava kluba se vadi na činjenicu da Zvezda još nije uplatila odštetu za Elmedina Kikanovića i Milana Miloševića.

S obzirom da je finansijska situacija u klubu s Malog Kalemegdana teška, niko ne očekuje skoriju isplatu dugovanja za Kikanovića i Miloševića. Igrači Slobode kojima se duguje novac sada se nadaju kako će Kikanovića Zvezda prodati u inostranstvo, jer bi onda Tuzlacima pripalo dogovorenih 20 posto od inostranog transfera bh. reprezentativca.

Pojedini igrači kluba, poput Filipa Adamaovića, sami su uplatiti obeštećenje u kasu kluba kako bi napustili klub. Nedavno se pojavila informacija da je Adamović klub napustio iz porodičnih razloga, ali prema našim saznanjima to nije istina. Jedini razlog je nezadovoljstvo Adamovića zbog neizmirenih obaveza prema njemu.

Pored Adamovića klub su već napustili Dalibor Peršić i Amar Suljagić, odlazak Miralema Halilovića je pitanje dana, a klub je napustio i mladi Jakupović, koji se prema našim saznanjima skrasio u Švedskoj. Igrači odlaze, a o pojačanjima niko i ne razmišlja. Izgleda da je pred Tuzlacima teška sezona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.