Raspoloženi Domercant i Bavčić
Domercant je ponajbolji igrač Spartaka

Spartak pobjedio, Khimik izgubio

Raspoloženi Domercant i Bavčić

M. Maksimović

Henry Domercant i Edin Bavčić su bili naši najbolji internacionalci u petom kolu Eurochallenge kupa. Domercant je imao više razloga za zadovoljstvo, jer je njegov Spartak ostvario četvrtu pobjedu, dok je Bavčićev Khimiki poražen na svom parketu.

Spartak je u St.Petersburgu nadigrao Gravelines 85:77, a prvo ime pobjedničke ekipe bio je upravo Henry Domercant koji je za 35 minuta provedenih na parketu ubacio 21 poen uz 5 asistencija, tri ukradene lopte i tri skoka.Domercant je predvodio šestorku koja je postigla deset ili više poena. U ekipi Gravelinesa najbolji je sa 16 poena bio Jeffrey Greer. Nakon pet kola, Spartak je u grupi A prvi sa omjerom 4-1.

Ukrajinski Khimik Yuzhny čiji dres nosi Edin Bavčić je poražen kući u duelu sa Maccabi Haifom 77:81. U samoj završnici, 16 sekundi prije kraja, Bavčić je faulirao Larryja O'Banona koji pogađa dva slobodna za 75:81. Do kraj je Curtis Millage promašio tricu, Bavčić sa dva bacanja zaključio utakmicu na 77:81.

Bavčić je na terenu ostao 29 minuta te je u tom periodu postigao 14 poena uz 6 skokova.Prvi strijelac Khimikija u ovom susretu je bio Toni Bizaca sa 18 poena.U odbrani Edin i saigrači nisu imali riješenja za Marca Killingswortha koji je utakmicu zaključio sa 25 poena i 13 skokova. Khimiki je zadnji na tabeli grupe B sa omjerom 1:3, a već za dva dana ponovo će na megdan Maccabiju.

Drugu pobjedu u grupi C je ubilježio Lugano basket Slaviše Pantića. Lugano je deklasirao Benficu 74:52, Pantić se za tri minute uspio upisati sa svoja dva poena. Prvo ime kod Lugana je bio Mohamed Abukar sa 18 poena.

Situacija u grupi D je zanimljiva, tamo ima tri ekipe sa omjerom 3:2.Među te tri ekipe je i i Belgacom Liege Andrije Stipanovića. Sani Bečirović je sa svoja 24 poena zagorčao život Stipanoviću i saigračima. Andrija je za 20 minuta ostavio solidan dojam sa 9 poena i 6 skokova.

Sutra u grupi E igraju stari poznanici iz NLB lige zagreb i Krka, a za nas je ovaj susret zanimljiv jer sa jedne strane imamo u dresu Zagreba,Antu Mašića, Miralema Halilovića , sa druge Gorana Ikonića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.