Raspoloženi Ikonić i Kikanović
Može li Ikonić ponoviti prošlu sezonu ?

Ikonić nastavlja, Kikanović i Hukić se oprostili

Raspoloženi Ikonić i Kikanović

M. Maksimović

Goran Ikonić je prošle sezone sa ekipom Krke osvojio EuroChallenge Cup, ove godine je izborio drugu fazu takmičenja sa turskom Pinar Karsiyakom. U susretu šestog kola njegova ekipa je ubjedljivo poražena u Bonnu od Telekom Baskets 80:65, ali je i pored toga sa omjerom 3-3 završila na drugom mjestu grupe G.

Za nas su najvažnija statistika koja kaže da je Ikonić sa 16 poena bio najbolji u svojoj ekipi. Naš reprezentativac je na parketu proveo 32 minute, za dva poena je šutirao 3/5, baš kao i za tri poena, ali je izgubio i pet lopti.

Pobjedom od ovog takmičenja se oprostila ekipa Eniseya za koju nastupaju Jasmin Hukić i Elmedin Kikanović. Oni su u gostima bili bolji od rumunskog Mobitelca iz Cluja 75:82. Kikanović je bio prvi strijelac gostujućeg sastava sa 16 poena i 4 skoka. Za dva poena je imao sjajnih 8/11, te je imao 2 po dvije asitencije i blokade. Jasmin Hukić je na parketu proveo tek tri minute, što je bilo dovoljno za jednu dvicu i jednu tricu.

Što se tiče nastavka takmičenja, prvu utakmicu Pinar Karsiyaka u drugom krugu igra 28.februara u gostima kod Artland Dragonsa. Tu su u grupi L još ekipe Triumpha i Antwerp Giantsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.