Ratko Varda MVP 8. kola Eurolige

Iako je Prokom poražen

Ratko Varda MVP 8. kola Eurolige

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački košarkaški reprezentativac i igrač Asseco Prokoma, Ratko Varda, najkorisniji je igrač 8. kola Eurolige.

Iako je njegova momčad pretrpjela poraz od Žalgirisa (72:69), Varda je pružio sjajnu partiju. Naš reprezentativac postigao je 25 poena, za dva je šutirao 10-12, s linije slobodnih bacanja 2-3, a iz tri pokušaja jednom je bio uspješan za tri poena.

Pored toga bh. reprezentativac upisao je osam skokova, imao je dvije osvojene lopte i jednu blokadu, a sve to bilo je dovoljno za index 31. Treba istači da je Varda prvi igrač Prokoma koji je ponio epitet MVP-a.

Drugi najbolji pojedinačan učinak kola ostvario je David Hawkins iz Armani Jeansa, koji je u trijumf svoje momčadi nad Efes Pilsenom (84:70) ugradio 24 poena, 5 asistencija i dvije ukradene lopte, što je bilo dovoljno za vrijednosni indeks 30.

Treći najbolji pojedinačni učinak imao je Brent Wright iz Spirou Charleroia. U pobjedu nad Brose Basketsom (75:61) ugradio je 19 poena, 11 skokova, 3 asistencije i dvije ukradene lopte, što je bilo dovoljno za vrijednosni indeks 28.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.