Ratko Varda potpisao za Prokom

Pojačanje pod koševima

Ratko Varda potpisao za Prokom

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački košarkaški reprezentativac Ratko Varda prema pisanju poljskih medija od januara će nositi dres Asecco Prokoma te tako će pojačati koloniju naših igrača koji nastupaju u Euroligi.

Ratko Varda svoju košarkašku karijeru počeo je u beogradskom Partizanu, a 2001. godine seli se u NBA, gdje je nastupao za Detroit i Washington, no bez većeg uspjeha.

2003. godine vraća se u Evropu, tačnije potpisuje ugovor sa Union Olimpijom, a nakon toga nastupao je za veliki broj evropskih klubova (Apollon, Besiktas, Kyiv, Real, Menorcu, Žalgiris i Khimki), dok će od januara 2010. nosit će dres poljskog Prokoma.

Varda je za našu košarkašku reprezentaciju debitovao prošlog ljeta i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ostavio je solidan dojam u dresu bh. nacionalnog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti