Ratnici iz Oaklanda izborili sedmu utakmicu

Golden State izjednačio protiv LA Clippersa

Ratnici iz Oaklanda izborili sedmu utakmicu

Košarkaši Golden State Warriorsa uspjeli su u svojoj ORACLE Areni u Oaklandu slaviti protiv LA Clippersa sa 100:99 te poravnati seriju na 3-3. 

Domaći košarkaši su se našli u velikim problemima početkom druge četvrtine kada je nakon sudara s Glennom Davisom centar Warriorsa Jermaine O'Neal zaradio povredu i morao je napustiti parket. 

Warriorsi već duže vrijeme ne mogu računati na prvog centra Andrewa Boguta zbog povrede, ali su ipak velikim zalaganjem uspjeli dobiti veliku bitku pod košem protiv ponajbolje centarske linije u igi, Blakea Griffina i DeAndre Jordana. 

Golden State je u posljednjih deset sekundi ušao sa prednošću od 100:96, Clippersi su promašili dva uzastopna šuta za tri poena, da bi Matt Barnes sekundu prije kraja pogodio iz trećeg pokušaja za konačni 100:99. 

Stephen Curry je predvodio Warriorse sa 24 poena i 9 asistencija, Andre Iguodala je dodao 15 poena, Draymond Green 14 poena i 14 skokova, a Marreese Speights 12 poena i 6 skokova. 

U redovima Clippersa najbolji su bili Matt Barnes sa 18 poena i 11 skokova, Blake Griffin je dodao 17 poena i 9 skokova, DeAndre Jordan 9 poena i 19 skokova, JJ Redick 15 poena, Jamal Crawford 19, a Darren Collison 12 poena. 

Sedma odlučujuća utakmica igra se u subotu u Los Angelesu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.