Ray Allen i Rashard Lewis potpisali za Miami Heat

Stigli kao slobodni igrači

Ray Allen i Rashard Lewis potpisali za Miami Heat

A. Haznadarević

U NBA ligi je počeo prelazni rok, te je već prvog dana potpisan veliki broj transfera.

Za nas najzanimljiviji je svakako dolazak Mirze Teletovića u Borrklyn Netse, međutim i ostali klubovi su počeli krojiti ekipu za novu sezonu. Tako su u Miami Heatu odmah potpisali Ray Allena i Rasharda Lewisa, a obojica su u klub stigli kao slobodni igrači.

Cilj je da ekipa Miamija dobje širinu igre, prije svega zbog stalnog pokušaja protivnika da pokriju Jamesa, Wadea i Bosha, te bi baš u tim trenucima trebali reagovati dobri šuteri, koji će sasvim sigurno imati puno prilika da oprobaju svoju preciznost.

"Morate udvojiti LeBrona. Morate udvojiti Dwyanea Wadea. Morate udvojiti Chrisa Bosha. A onda morate ostaviti nekoga otvorenim. Zato moram šutirati milion šuteva i bit ću ih spreman pogoditi", slikovito je objasnio Lewis.

S druge strane, Ray Allen je strijelac najvećeg broja trica u historiji NBA lige, šut za tri poena je pogodio zaista impresivnih 2718 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.