Real bez Fernandeza, Barcelona bez Lorbeka

Propuštaju gostovanja u Italiji, odnosno Srbiji

Real bez Fernandeza, Barcelona bez Lorbeka

Real Madrid se već kvalifikovao za TOP 16 fazu, kao i njegov najveći rival Barcelona, tako da manje ozbiljne povrede neće previše zabrinuti Lasa, odnosno Pascuala. 

Real će na megdan Cantuu, ali bez svog ponajboljeg košarkaša, Rudyja Fernandeza. Fernandez će propustiti susret sa Cantuom zbog povrede leđa. Njegov nastup upitan je i u susretu Endesa ACB lige protiv Estudiantesa. Fernandez ove sezone bilježi 15.5 poena po susretu, uz tri asistencije. 

 

Barcelona će u Pionir, a domaćin traži pobjedu kako bi povećao šanse za prolaz u naredni krug. Barcelona ima perfektan učinak u Euroligi do sada, a taj niz probat će produžiti protiv Partizana, ali bez Erazema Lorbeka. Slovenac će propustiti susret u Beogradu zbog povrede koljena. Lorbek ove sezone u Euroligi postiže devet poena u prosjeku, uz 2.5 skoka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.