Real bez problema protiv Valladolida
Lavrinovič je bio najbolji kod Reala

ACB liga

Real bez problema protiv Valladolida

Odigrano je nepotpuno 30. kolo španske ACB lige. Zbog nastupa Valencije i Bilbaoa u Eurocupu njihove utakmice će se igrati naknadno. Četiri kola do kraja regularnog dijela sezone još uvijek se ne znaju učesnici doigravanja. Zasad su samo Barcelona, Real, Caja i Valencia osigurali plasman među najboljih osam.

Što se tiče ostalih kandidata za preostala četiri mjesta bori se sedam ekipa, a teoretske šanse još uvijek imaju i Manresa i Fuenlabrada.

Real Madrid se ubjedljivom pobjedom nad Valladolidom (91:71) vratio na drugu poziciju na tabeli. Debitantski nastup u dresu Reala imao je Morris Almond, bivši igrač Utaha, koji je ubacio 14 poena, a najbolji su bili Darjus Lavrinovič i Sergio Llull sa po 17 poena.

Korak bliže playoffu je Cajasol koji je slavio protiv Xacobea rezultatom 91:78. U pobjedničkom timu najbolji je bio Duško Savanović sa 25 poena i 8 skokova, dok je Javier Bulfoni sa 18 poena bio najbolji kod Xacobea kod kojeg nije bilo Nihada Đedovića.

Georgis Printezis sa 21 i Berni Rodriguez sa 19 poena bili su najbolji u veoma važnoj pobjedu Unicaje protiv Estudiantesa (96:93). Najbolji kod Studenata bio je Chris Lofton sa 21 poenom.

Gostujuću pobjedu je upisao i Joventut protiv Murcije (87:86). Ponovo je prvo ime tima iz Badalone bio Clay Tucker sa 19 poena i 7 skokova, a Miloš Vujanić je sa 23 poena bio daleko najbolji igrač Murcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.