Real će morati spašavati seriju

Real će morati spašavati seriju

Košarkaši Bizkai BB-a su u prepunoj Bilbao Areni pobjedom nad Realom (68:51) uspjeli "okrenuti" seriju polufinala ACB lige i sada nakon treće utakmice vode sa 2:1.

Real Madrid je zaista ove sezone odigrao dosta loših utakmica a jedna od njih zasigurno je i poraz od Bilbaa BB-a čiji su košarkaši naprosto deklasirali Madrižane u predstavi koja je na momente izgledala kao prava egzibicija.

Kako su igrali Luill (opterećen ličnim greškama), Prigioni (koji je zaradio i tehničku grešku zbog nervoznog ponašanja) i ostali, još su dobro i prošli.
Podatak koji dovoljno oslikava večerašnju smušenu igru Realovaca je apsolutno onaj, da su gosti u prvih pet minuta druge i četvrte četvrtine postigli samo po četiri koša. Kada znamo da je poraženi tim u drugoj četvrtini postigao samo 8 poena, te da su kroz čitav tok meča imali mizernih 2/15 za tri poena onda je prava misterija kako su igrači Reala uopšte postigli 51 koš za 40 minuta.

Već u prvoj četvrtini je bilo 22:13 za Baskijce. U drugoj četvrtini bilježimo prvu veliku razliku domaćeg tima koja je iznosila 16 poena. Pa ipak, u jedinih koliko toliko dobrih 10 minuta Reala, ta prednost Bilbaa je u trećoj četvrtini bila smanjena na samo pet razlike. Ovome smanjenju prednosti Bilbaa najviše su pridonijeli Luill (7 p.) i Rodriguez (18 p.) koji su postigli 15 poena od 19 koliko su dali igrači Reala na početku drugog poluvremena. Mogao je Kraljevski klub i do izjednačenja da nije bilo Zadranina Marka Banića (13 p. 10 sk.) koji je u tim trenucima održao prednost Bizkaie.

Zadnji period igre domaća momčad otvara serijom 11:2 i tada je već Real mogao upisati drugi poraz u nizu u ovoj seriji. Banić koji je bio MVP ove utakmice od svojih suigrača imao je veliku pomoć od Hervella (9 p.), Blumsa (12 p.) i Jacksona, Mumbrua i Vasiliadisa koji su dodali po osam koševa.

Sljedeća, četvrta po redu utakmica ove serije, igra se već za dva dana i mogla bi biti istorijska za klub iz Bilbaa. Ukoliko pobijede, po prvi put u svojoj istoriji bit će učesnici finala najjače evropske košarkaške lige.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.