Real dovodi Marka Jarića
Marko Jarić iza sebe ima bogatu igračku karijeru

ACB liga

Real dovodi Marka Jarića

Real Madrid se nalazi vrlo blizu potpisa ugovora sa Markom Jarićem, bivšim srbijanskim reprezentativcem koji se vrača u Evropu nakon sedam sezona provedenih u NBA ligi.

Jarić ima 31 godinu, visok je 201 centimetar i podjednako dobro igra na pozicijama playa i beka šutera, a bez kluba je od aprila nakon što je raskinuo ugovor sa Memphis Grizzliesima.

Rođeni Beograđanin, porijeklom Sarajlija, u Madrid će doputovati danas na pregovore sa upravom Reala, a ukoliko se dogovor postigne odmah će potpisati ugovor, najvjerovatnije na dvije godine.

Trener Reala Ettore Messina je nezadovoljan igrom Sergija Vidala, a prije nekoliko dana se povrijedio Sergio Llull, pa je dolazak novog igrača bio neminovan.

Marko Jarić je svoje najbolje utakmice odigrao u talijanskoj ligi gdje je osvojio dva naslova prvaka. 2000. godine sa Fortitudom, a godinu dana kasnije sa Kinderom, čime je postao jedini igrač dotada kojem je pošlo za rukom odbraniti naslov prvaka.

Nakon dvije osvojene titule u Italiji otišao je u NBA. Na NBA draftu je kao 30. izbor izabran od strane LA Clippersa koji su ga poslali u Minnesotu. Iz Minnesote je otišao u Memphis.

S reprezentacijom Jugoslavije je osvojio Eurobasket 2001, te Mundobasket godinu dana kasnije. Oženjen je brazilskom manekenkom Adrianom Limom, što mu je dalo status zvijezde čak i u NBA ligi.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti