Real i Barcelona upisali gostujuće pobjede

Real i Barcelona upisali gostujuće pobjede

Odigrane su sve utakmice trećeg kola španske ACB lige na kojeg Real Madrid, Barcelona i Fuenlabrada imaju sve pobjede, dok je najveće razočarenje Estudiantes koji još nema pobjede.

U derbiju kola Real Madrid je slavio u gostima kod Bilbaoa sa 75:73 uz odličnu igru Tomića (14 poena, 9 skokova) te Suareza, Rodrigueza i Lulla koji su ubacili po 13 poena. Aaron Jackson je sa 14 poena predvodio poraženu momčad po broju poena.

Barcelona je takođe slavila u gostima kod Valencije rezultatom 78:69. Ponovo je prvo ime Barcelone bio Juan Carlos Navarro sa 22 poena. Fuenlabrada je neočekivano u vrhu tabele sa tri pobjede. Momčad iz predgrađa Madrida je u ovom kolu zahvaljujući Xavieru Rabasedi (22 poena) slavila protiv Unicaje sa 84:74.

Zaragoza je bila bolja od Granade sa 89:75, Menorca je na svom parketu poražena od Lagun Ara (87:96), a Valladolid je nakon produžetka slavio kod Manrese sa 76:72. Louis Bullock je sa 14 poena predvodio Cajasol do pobjede nad Alicanteom (65:49), dok je Estudiantes poražen na svom parketu od Joventuta sa 66:77.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.