Real izgubio bitku za Madrid
Carlos Suarez je odigrao odličnu utakmicu

ACB liga

Real izgubio bitku za Madrid

Petnaesto kolo ACB lige otvorili su gradski rivali Estudiantes i Real, a slavio je domaći sastav sa 82:80 nakon produžetka. Odavno jedna košarkaška utakmica nije izazvala više uzbuđenja kao ova.

Real Madrid se nalazi u velikoj krizi, to je sada i više nego očigledno. Madridski klub je doživio večeras treći uzastopni poraz u ACB ligi. Nakon poraza od Caje i Barcelone u El Classicu, Real je večeras izgubio i u madridskom derbiju od Estudijantesa sa 82:80 nakon produžetka.

Estudiantes je od samog početka imao kontrolu igre i rezultata. Studenti su imali tri izuzetno raspoložena igrača. S vanjskih pozicija je pogađao Jasen, dok su pod košem dominirali Carlos Suarez i Petar Popović.

Prednost Estudijantesa je rasla iz minute u minutu. Čak je jednog trenutka prednost iznosila i po dvanaest poena prednosti. Real se polako počeo buditi tek pred kraj treće četvrtine. Igrači Ettorea Messine su znatno popravili odbranu, a proradili su Lavrinovič i Veličković, pa se prednost Estudijantesa istopila na samo tri poena prednosti.

Posljednjih deset minuta je Real odigrao na svom nivou, onako kako se od njih i očekuje. Prvo vodstvo na utakmici igrači Reala imali su 4:45 minuta do kraja (58:55). Real je imao pobjedu u svojim rukama, ali je Daniel Clark pogodio tricu sa osam metara sa zvukom sirene i donio domaćem timu produžetak.

Produžetak bolje otvara Estudiantes koji odlazi n aplus pet, ali se igrači Reala ne predaju i serijom 8:0 dolaze do prednosti. Ipak, u posljednjih trideset sekundi utakmice igrači Reala nisu uspjeli održati prednost. Ponovo je koban bio Clark koji pogađa tricu za pobjedu Estudijantesa.

Nik Caner je sa 19 poena i 9 skokova odigrao odličnu utakmicu kod Estudijantesa, Pancho Jasen je dodao 15 poena i 9 skokova, a Carlos Suarez 14 poena i 11 skokova. Odličan je bio i Daniel Clark sa 16 poena, uz dvije ključne trice, za produžetak i pobjedu.

U dresu Reala je debitirao Marko Jarić koji je odigrao vrlo dobru utakmicu (12 poena, 8 skokova, 4 asistencije), a nejefikasniji je bio Louis Bullock sa 19 poena. Pablo Prigioni, Novica Veličković i Darjus Lavrinovič su dodali po 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.