Real Madrid upisao 24. uzastopnu pobjedu

Kraljevski klub postavio novi klupski rekord

Real Madrid upisao 24. uzastopnu pobjedu

U španskoj košarkaškoj ACB ligi večeras su na programu bile utakmice 12. kola, a većina favorita odradila je posao prema očekivanom planu. 

Lider na tabeli Real Madrid upisao je novu pobjedu. Kraljevski klub je na krilima ove sezone sjajnog Sergija Rodrigueza, koji je postigao 21 poen, slavio u gostima u Badaloni kod Joventuta sa 72:68. Ovo je bila 24. uzastopna pobjeda Reala čime su srušili klupski rekord iz 1961. godine kada su imali 23 pobjede. 

Barcelona nije ništa spektakularno odigrala u Blaugrani, ali je predvođena Erazemom Lorbekom (12 poena, 4 skoka), ipak, bila prejaka za Gran Canariju koju je savladala rezultatom 62:52. 

Valencia je protiv Estudiantesa upisala novu pobjedu 96:84, a prvo ime momčadi Velimira Perasovića bio je crnogorski reprezentativac Bojan Dubljević sa 21 poenom, dok je Bugarin Dejan Ivanov sa 19 poena bio prvo ime tima iz Madrida. 

Odlični hrvatski reprezentativac Damjan Rudež je sa 15 poena predvodio Zaragozu do gostujuće pobjede protiv Unicaje u Malagi 76:67, a domaći poraz je doživio još jedan euroligaš Laboral Kutxa. Kutxa je poražena od Tenerifa sa 83:95, a fantastične partije kod gostiju su odigrali Ricardo Uriz sa 26 i Saul Blanco sa 24 poena. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.