Real nadoknadio minus 16
Teletović nije pomogao svom timu

Španska ACB liga, 23. kolo

Real nadoknadio minus 16

Real Madrid je protiv TAU Ceramice u zadnjem periodu nadoknadio veliki zaostatak koji je uglavnom bio dvocifren, a najveći je bio 16 poena. Činilo se kako će se TAU prošetati Madridom, no u zadnjem periodu domaći su serijom 19:3 izjednačili na 72:72, a zatim su došli i do pobjede (81:79).

Odlična završnica Louisa Bullocka (22 poena) i Axela Hervellea (15 poena, 14 skokova) bila je previše za izgubljene goste koje je predvodio Igor Rakočević (25 p, 6 sk.).

Solidan nastup imao je i Mirza Teletović koji je meč završio sa 13 poena i tri skoka.
Senzaciju je napravila Murcia koja je u gostima nadigrala favorizovanu Unicaju (78:74). Bila je to vrlo izjednačena utakmica, ali je finiš pripao gostima.
Marcus Haislip bio je prvo ime euroligaša sa 28 poena i 9 skokova, a uz njega je samo Archibald imao dvocifren učinak. S druge strane, najbolji je bio Barnes (22 p, 8 sk.), dok je Ivan Opačak za 5 minuta ostao bez poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.