Real nepobjediv na vrhu tabele
Louis Bullock je bio najbolji igrač Reala

ACB liga

Real nepobjediv na vrhu tabele

Večeras su odigrane dvije utakmice petog kola ACB lige u kojima su gosti slavili u jednoj, a domaćini u drugoj. Gostujuću pobjedu su ostvarili košarkaši Reala, dok je na svom parketu pobjedu slavio Xacoebeo našeg Nihada Đedovića.

Ostale utakmice petog kola na rasporedu su sutra, a nakon nepotpunog petog kola na čelu tabele se nalazi Real Madrid koji ima sve pobjede, a može mu se priključiti sutra Caja Laboral ako pobijedi.

Real Madrid je u paklenoj atmosferi pred 10.000 ljudi u dvorani u Bilbau bio bolji od baskijskog kluba sa 96:70. Real je još jednom pokazao da ove sezone ima snažan tim sposoban za velika djela. Bilbao nije mogao ni u jednom trenutku ravnopravno parirati mnogo boljem protivniku.

Utakmicu je odlučila širina klupe Reala, pa je Ettore Messina dao priliku za igru svim svojim igračima koji su je na najbolji način iskoristili. Svi koji su nastupili upisali su se u strijelce. Najbolji je bio Louis Bullock sa 21 poenom, Novica Veličković je dodao 16, a Kaukenas i Prigioni po 11. Marko Banić je sa 17 poena i 4 skoka bio najbolji kod Bilbaoa. 

Xacobeo našeg Nihada Đedovića upisao je prvu ovosezonsku pobjedu i to protiv do ovoga kola neporažene Fuenlabrade rezultatom 86:66. Naš reprezentativac se nije upisao u strijelce, a za sedam minuta koliko je proveo na parketu upisao je samo jednu asistenciju.

Reyshawn Terry je sa 20 poena i 7 skokova bio prvo ime pobjedničkog tima, a odličan je bio i Kostas Vasileiadis sa 19 poena i 5 skokova. Marc Jackson je imao 13 poena i 8 skokova. Kod Fuenlabrade je ponovo najbolji bio Esteban Batista sa 20 poena, 9 skokova i 5 blokada. Gerald Fitch je dodao 11 poena, 7 skokova i 5 blokada.

Rezultati:

Bilbao – Real Madrid 70:96
Xacobeo – Fuenlabrada 86:66

Poredak: Real Madrid 5-0, Caja Laboral 4-0, Fuenlabrada 4-1....Bilbao i Xacobeo 1-4, Unicaja Malaga i Estudiantes -4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.