Real nije uspio izbjeći Barcelonu
Uzbudljiva utakmica Reala i Maccabija

Euroliga Top 16

Real nije uspio izbjeći Barcelonu

S večerašnje tri utakmice završena je Top 16 faza košarkaške Eurolige. Dobili smo imena svih učesnika četvrtfinala, a večeras su to osigurali Partizan i Caja Laboral.

Barcelona je večeras bila težak protivnik za Partizan, Montepaschi je bio bolji od Efes Pilsena, a Real Madrid je u klasiku evropske košarke poražen od Maccabija i tako nije uspio izbjeći Barcelonu u četvrtfinalu.

Nevjerovatno kakvu je priliku za pobjedom i prvim mjestom u grupi propustio Real Madrid protiv Maccabija (64:66). Madriđani su u Vistalegra areni imali prednost nakon prvog poluvremena od deset poena (31:21). U nastavku utakmice su izabranici Ettorea Messine igrali dobro i držali tu prednost sve do posljednjih pet minuta kada se prednost počela topiti.

U posljednjih pet minuta utakmice Maccabi je odličnom igrom napravio veliki preokret i stigao do pobjede. Gosti iz Tel Aviva su imali pobjedu u svojim rukama 15 sekundi prije kraja kada je Travis Hansen tricom poravnao, ali je pobjedu Maccabiju ovjerio Chuck Eidson s dva slobodna bacanja 4 sekunde do kraja.

Prvo ime utakmice bio je D'or Fisher, koji je upisao 13 poena i 8 skokova, David Bluthenthal je također upisao 13 poena, a Eidson i Lasme po 11. Kod Reala su najbolji bili Sergio Llull sa 14 i Pablo Prigioni i Ante Tomić sa po 10 poena.

U drugoj utakmici grupe koja nije imala nikakav rezultatski značaj, Montepaschi je bio bolji od Efes Pilsena sa 93:87. Odličnu partiju kod pobjedničkog tima su odigrali Romain Sato i David Hawkins, koji su ubacili po 22 poena, a Henry Domercant je dodao 2 poena. Charles Smith je sa 15 poena predvodio turskog prvaka.

Neizvjesnosti je bio lišen meč između Barcelone i Partizana (82:64). Partizan je prije utakmice znao rezultat iz Atine u kojem je Panathianikos dobio Maroussija i osigurao Partizanu plasman dalje, tako da su igrači Duška Vujoševića jedva čekali kraj meča u Blaugrani.

Kod Barcelone je najbolji bio Juan Carlos Navarro sa 18 poena, a Gianluca Basile je dodao 13 poena. U redovima beogradskog sastava prvo ime je bio Lawrence Roberts sa 14 poena, Aleks Marić je ostvario double-double učinak (11 poena, 14 skokova), a Jan Vesely je ubacio 10 poena.

Parovi četvrtfinala:

Barcelona – Real Madrid
Maccabi – Partizan
Olympiakos – Prokom
CSKA Moskva – Caja Laboral

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti