Real ponižen od strane bivšeg trenera

ACB liga

Real ponižen od strane bivšeg trenera

Nakon fudbalera navijače Real Madrida bi mogli razočarati i košarkaši. U prvoj utakmici četvrtfinala ACB lige Real Madrid je poražen na svom parketu od Cajasola sa 60:66 i sada gubi sa o-1 u seriji koja se igra na dvije pobjede.

Da stvar bude gora navijače i igrače Reala u crno je zavio klub koji s klupe vodi prošlosezonski trener Reala, Joan Plaza. Plaza je odlično prostudirao igru svog bivšeg kluba i postavio taktiku koja je sevillski klub dovela korak od plasmana u polufinale. Utakmica je bila izjednačena u prve tri četvrtine.

U posljednjih deset minuta je Cajasol ušao sa dva poena prednosti, a početkom posljednjeg perioda prave seriju od 8:0 i odlaze na deset poena prednosti. Real Madrid nije imao snage za preokret. Duško Savanović je sa 19 poena i 6 skokova bio prvo ime Cajasola, dok je Louis Bullock sa 13 poena predvodio Real.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.