Real prebolio poraz od Barcelone
Garbajosa je odigrao vrlo dobro

ACB liga

Real prebolio poraz od Barcelone

U prvoj utakmici 28. kola ACB lige Real Madrid je s ubjedljivih 101:77 bio bolji od gradskog rivala Estudiantesa.

Nakon ispadanja od Barcelone u Euroligi, ova pobjeda je veoma dobro došla igračima Reala za povratak samopouzdanja pred završnicu domaćeg šampionata.

Utakmica je bila rješena već u prvih deset minuta kada je Real otišao na plus osam (23:15). Ta prednost je rasla iz minute u minutu, a u drugom poluvremenu Estudiantes ni jednom nije spustio zaostatak na neku pristojnu razliku.

Najbolji u redovima Reala bili su Louis Bullock i Sergio Llull sa po 16 poena, Marko Jarić je dodao 14, a Jorge Garbajosa 13 poena. Chris Lofton je sa 19 poena predvodio Estudiantes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.