Real pregazio Barcelonu i osvojio Kup kralja

Košarkaški El Clasico

Real pregazio Barcelonu i osvojio Kup kralja

Košarkaši madridskog Reala slavili su visoku gostujuću pobjedu nad Barcelonom u finalu Kupa kralja.

Madriđani su pobijedili sa 91:74 i tako se domogli naslova u Kupu kralja po prvi put nakon 19 godina. Finale se igralo pred nešto više od 15.000 gledalaca, a košarkaši Pabla Lasa demonstrirali su snagu, prekinuvši dugogodišnju vladavinu Katalonaca. Treba istaći i da je ovo bila druga uzastopna pobjeda Reala nad Barcom.

Gosti su imali prednost tokom cijelog susreta, a Katalonci su se posljednji put primakli na 56:60 u 29. minuti igre, međutim kasnije su Madriđani serijom od 13:0 došli do sigurnih 73:56. Tada se lomio susret i Barca više nije imala ni vremena, ni snage da se vrati. 

Sergio Llull bio je najdominantniji košarkaš pobjedničke ekipe, te je na kraju susreta proglašen i za MVP-a ovoga finala. Ubacio je sjajni Llull 23 poena, a tom učinku pridodao je pet asistencija. Jaycee Carroll se također istakao sa 20 poena i sjajnim šutem iz igre. 

Centar katalonske momčadi, Boniface Ndong, bio je najbolji košarkaš u domaćoj ekipi sa 19 poena i 11 skokova.

Košarkaški Kup kralja, finale:
Barcelona – Real Madrid 74-91

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.