Real prekinuo dominaciju domaćina
Garbajosa je bio najbolji u pobjedi Reala

Euroliga Top 16

Real prekinuo dominaciju domaćina

Nakon pet odigranih kola i deset utakmica, jedinu gostujuću pobjedu je upisao madridski Real večeras u Istanbulu kod Efes Pilsena, i tako najvjerovatnije izborio četvrtfinale.

U drugoj utakmici je Maccabi bio ubjedljiv protiv Montepaschija (97:82), a u porazu gostujućeg tima odličnu utakmicu je odigrao bh. reprezentativac Henry Domercant.

Montepaschi je dobro počeo utakmicu, nakon prvih deset minuta imao prednost od dva poena (21:19), ali su domaći košarkaši u drugih deset minuta zaigrali odličnu odbranu, a vanjski šut Andersona je proradio i na poluvrijeme Maccabi ide sa plus šest (43:37).

U nastavku utakmice Montepaschi ponovo igra odlično. U trećem periodu je Maccabi izgledao poput osrednjih talijanskih ekipa koje Montepaschi svake nedjelje gazi. Nakon tri perioda igre Montepashi je vodio sa tri poena razlike (57:54). Nakon toga je sulijedilo najboljih deset minuta izraelskog prvaka. Vođeni Andersonom domaći su posljednji period igre dobili sa 43:25, što je bilo dovoljno za ukupnih 97:82.

Prije početka utakmice je Alan Anderson dobio nagradu za MVP-a mjeseca februara, a s večerašnja 24 poena je pokazao da je klasa. Eidson je dodao 16, a Perkins 14. Kod talijanskog prvaka najbolji je bio Henry Domercant sa 21 poenom, a Terrell McIntyre je dodao 14 poena.

Real prvi slavio u gostima

Real Madrid je odličnu formu u posljednje vrijeme krunisao večerašnjom pobjedom pred 11.500 gledatelja u Istanbulu protiv Efes Pilsena (77:75). Madrižani su ovom pobjedom stigli na korak od plasmana među osam najboljih, sljedeću utakmicu igraju kući s Maccabije i sve drže u svojim rukama.

Real je sjajno odigrao prvo poluvrijeme protiv Efesa. Prednost Messininih igrača je rasla iz minute u minutu, a na odmor su otišli sa plus 15 (44:29). U nastavku je Efes zaigrao bolje, smanjio prednost gostiju i opasno se približio na kraju, ali do pobjede nisu uspjeli doći.

Najbolji u pobjedi Reala je bio Jorge Garbajosa koji je upisao 16 poena i 11 skokova, Reyes i Llull su dodali po 12, Lavrinovič 11, a Jarić 10. Kod turskog prvaka su anjbolji bili Mario Kasun sa 13 poena i 11 skokova, a isti broj poena je postigao i bivši igrač Reala, Charles Smith.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.