Real preko Valencije do finala

Play-off Endesa lige

Real preko Valencije do finala

Adnan Beganović

Košarkaši Real Madrida plasirali su se u finale play-offa španskog prvenstva. Aktuelni prvak Evrope sinoć je na gostujućem terenu savladao Valenciju (90:84), te se tako sa ukupnih 3:1 plasirao u finale u kojem će igrati protiv boljeg iz duela Barcelone i Unicaje.

Sinoćnji susret opravdao je očekivanja, odnosno ljubitelji košarke su mogli uživati. Mnogo atraktivnih poteza, sjajnih akcija i borbenosti, a pobjednik je odlučen pri samom kraju treće i početkom četvrte četvrtine kada su Kraljevi stigli do odlučujuće prednosti. 

Najefikasniji u redovima Reala bili su Reyes, Fernandez i Nocioni sa po 12 poena, dok su kod Valencije najučinkovitiji bili Dubljević sa 24, te Lučić sa 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti