Real razbio Barcelonu u finalu Superkupa

Realu košarkaški El Clasico

Real razbio Barcelonu u finalu Superkupa

Midhat Šljivak

Košarkaši madridskog Reala osvojili su prvi trofej u novoj sezoni. U finalnom susretu španskog Superkupa Real je u El Clasicu savladao Barcelonu rezultatom 95:84.

Kraljevi su od samog početka bili mnogo bolji rival. Konstanto su vodili, a u veoma efikasnoj prvoj četvrtini postigli su čak 30 poena, te su na malu pauzu otišli sa sedam poena prednosti 30:23.

Barcelona se u drugoj probudila, te su se vratili u ovaj meč. Katalonci su ovaj period dobili 20:14, pa se na poluvrijeme otišlo sa samo poenom prednosti za Real 44:43.

Ipak, u trećoj četvrtini precrtana igra kao iz prve dionice, ali sa mnogo manje poena. Real je imao dvocifrenu prednost, a nakon 30 minuta igre imali su devet poena prednosti 65:56.

Posljednjih deset minuta ponovo je pripao Real. Rešetali su koš Barcelone iz svih pozicija, te su po prvi put došli do trofeja Superkupa Španije nakon daleke 1994. godine.


Rudy Fernandez je predvodio Real u ovoj utakmici sa 22 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.