Real se potpuno vratio u igru

ACB liga

Real se potpuno vratio u igru

Caja Laboral i Real Madrid će morati igrati oldučujuću petu utakmicu za prolazak u finale gdje boljeg očekuje Barcelona. U četvrtoj utakmici odigranoj večeras Real je slavio sa 80:62 i poravnao na 2-2.

Madridski klub je četvrtu utakmicu dobio na identičan način kao i treću. Ettore Messina je postavio jaku odbranu koja je upotpunosti zaustavila vanjsku liniju Caje. Caja je nakon prve četvrtine vodila sa 26:24, a nakon toga je na parketu Vistalegre arene postojala samo momčad Reala, koja je u drugom poluvremenu konstantno imala dvocifrenu prednost.

Fantastičnu utakmicu je odigrao Ante Tomić, koji je upisao 19 poena i 14 skokova, Felipe Reyes je dodao 15, a Louis Bullock 13 poena. U redovima Caje najbolji je bio Tiago Splitter sa 20 poena i 8 skokova, dok je Mirza Teletović upisao 5 poena uz 0/5 šut za tri poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.