Real sezonu otvorio pobjedom u derbiju

Real sezonu otvorio pobjedom u derbiju

Velikim gradskim derbijem između Estudiantesa i Real Madrida večeras je počela ACB liga.

Pred 13.000 gledatelja u Palacio de Deportesu Real Madrid je slavio sa 84:79. Izabranici Ettorea Messine su odigrali vrlo dobru utakmicu, ali su također i izabranici Luisa Casimira pokazali da će uprkos odlasku nekih igrača imati šta za pokazati u novoj sezoni najjače košarkaške lige u Evropi.

Utakmica je bila veoma izjednačena. Nakon deset minuta igre rezultat je glasio 23:23, a domaći tim je na poluvrijeme otišao sa prednošću od pet poena (44:39). Real je utakmicu dobio u trećem periodu kojeg je dobio rezultatom 23:13, da bi posljednjih deset minuta završilo bez pobjednika 22:22.

Najzaslužniji za pobjedu Madriđana bio je Carlos Suarez, koji je debitantski nastup imao protiv kluba u kojem je odigrao cijelu karijeru. Suarez je meč završio sa 21 poenom, 5 skokova i 3 asistencije. Felipe Reyes je dodao 14, a Sergio Llull 12 poena.

Kod Studenata je pet igrača završilo meč sa dvocifrenim učinkom. Najefikasniji je bio German Gabriel sa 16 poena i 6 skokova, Jiri Welsch je dodao 12, Josh Asselin 11 poena i 9 skokova, a Jayson Granger i Hernan Jasen po 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.