Real siguran protiv Baskonije, Penava bez poena
Sergio Lull i Real Madrid pregazili Baskoniju

Gosti na kraju trećeg perioda bili u egalu no onda su se raspali

Real siguran protiv Baskonije, Penava bez poena

Branitelj naslova europskog prvaka Real Madrid zabilježio je novu sigurnu pobjedu u Euroligi. Sa 97:79 razbili su Madriđani rivala iz Endesa lige Kirolbet Baskoniju. Iako su krajem treće četvrtine gosti došli na 65:65 Llull i društvo su sigurno utakmicu priveli kraju.

Imao je Real večeras mnogo više raspoloženih košarkaša iako se Baskonia uporno primicala i prijetila, no zadnja četvrtina koju je Real dobio s 23:12 sve je prelomila i odlučila. Sjajni Sergio Lull s 23 koša je predvodio svoj tim u kojem je bilo još raspoloženih košarkaša. Rudy Fernandez dodao je 14 poena, a po 11 zabili su Causeur i Randolph.

Veteran Marcelino Huertas najbolji kod Baskonije s 14 poena a Argentinci Garino i Vildosa dodali su 12, odnosno 11 koševa. Naš reprezenativac Ajdin Penava igrao je nešto više od 3 minute te promašio jednu trojku i zabilježio jedan skok. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi